- Dietetyk
CENNIK:
- Konsultacja dietetyczna/bariatryczna/psychodietetyczna – 260 zł
- Plan żywieniowy – 100 zł
- Jadłospis 7-dniowy – 120 zł
- Jadłospis 14-dniowy – 230 zł
TERMINY KONSULTACJI:
- W celu umówienia terminu konsultacji prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Pacjenta tel. 663 08 08 08
Ukończyłem studia licencjackie i magisterskie na kierunku dietetyka w Uniwersytecie Jagiellońskim Collegium Medicum.
Aktualnie pracuję w Oddziale Klinicznym Hematologii Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, gdzie opiekuję się pacjentami z nowotworami układu krwiotwórczego. Swoje zainteresowanie leczeniem żywieniowym pacjentów chorych hematologicznie rozwijam poprzez prowadzenie badań naukowych. W swojej pracy z pacjentami na co dzień kieruję się standardami wyznaczanymi przez czołowe europejskie ośrodki oraz wynikami najnowszych doniesień naukowych.
W dziedzinie hematoonkologii współpracuję z zespołami leczenia żywieniowego ze Szpitala Uniwersyteckiego w Lipsku oraz Szpitala Klinicznego Charité w Berlinie. W zakresie wymagań bezpieczeństwa żywności dla pacjentów onkologicznych stosuję wytyczne Instytutu Roberta Kocha w Berlinie.
W swojej pracy z pacjentami kieruję się potrzebami i możliwościami pacjenta. Korzystam z elementów psychodietetyki które pozwalają na lepsze zrozumienie potrzeb pacjenta i wsparcie jego motywacji do wprowadzenia odpowiednich zmian. Buduję silną relację z pacjentem opartą na pełnym zaufaniu i wsparciu. Staram się, aby każdy czuł się bezpiecznie powierzając mi swoje problemy.
Wśród licznych szkoleń na szczególną uwagę zasługuje kurs „Żywienie pacjentów z przewlekłą chorobą nerek Gdańsk” pod patronatem Polskiego Towarzystwa Nefrologicznego i Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu organizowany przez Katedrę Żywienia Klinicznego oraz Klinikę Nefrologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych GUMed. Ukończyłem „Kurs leczenia żywieniowego pozajelitowego i dojelitowego dorosłych w warunkach szpitalnych i domowych” organizowany przez Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego.