Rejestracja
Covid-19 Sprawdź!
  • Specjalista Dietetyk

CENNIK:

  • konsultacja – koszt 150 złotych
  • konsultacja kontrolna – koszt 75 złotych
  • analiza ciała – koszt 80 złotych
  • jadłospis – koszt 200 złotych

Wykształcenie:

  • Technologia Żywności i Żywienia Człowieka o specjalności Dietetyka i Żywienie Człowieka, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Specjalizacja: Żywienie Kliniczne na kierunku Dietetyka, Śląska Wyższa Szkoła Medyczna  w Katowicach .

 Mgr Ewa Karpęcka – specjalizacja:

– odchudzanie osób z nadwagą, otyłością i zespołem metabolicznym

– dieta w niedoborach pokarmowych;

– dieta w nadciśnieniu, hiperlipidemii, miażdżycy
– dieta w niedoczynności i nadczynności tarczycy, chorobie Hashimoto
– dieta w insulinooporności i cukrzycy typu II
– dieta dla osób z problemami gastrycznymi, refluksem,  zespołem jelita drażliwego (IBS), w chorobach jelit (chorobie Leśniowskiego-Crohna, Wrzodziejące Zapalenie Jelita Grubego)
– dieta dla alergików, dietach eliminacyjnych (np. bezmlecznych, bezglutenowych itp.)

– dieta w chorobie Alzheimera, Parkinsona, stwardnieniu rozsianym.

– dieta w dnie moczanowej;

– dieta w chorobie wątroby i trzustki;

– dietach wegetariańskich i wegańskich

 

Ustalenie prawidłowego planu żywieniowego dla powyższych jednostek chorobowych pozwala na uzyskanie lepszego samopoczucia, a niejednokrotnie osiągnięcie lepszych wyników leczenia oraz poprawę wskaźników morfologii krwi.

Dietetyka